4 bouwkavels - Bergsche Bos - Jongen Projectontwikkeling
Home 4 bouwkavels - Bergsche Bos

4 bouwkavels - Bergsche Bos

4 bouwkavels € 99.000,-

De bouwkavels zijn gelegen in het plan "Bergsche Bos", dat een hoge mate van landelijke en natuurlijke waarde heeft.

 

Het centrum van Bergen met alle noodzakelijke dagelijkse voorzieningen ligt op loopafstand. Het natuurgebied “De Maasduinen”, dat rijk is aan bossen, heide en vennen waar u volop kunt fietsen en wandelen ligt op een steenworp afstand. Nijmegen en Venlo zijn prima bereikbaar binnen 20 à 30 autominuten, net over de grens ligt Airport Weeze met een uitgebreid aanbod aan Europese vliegbestemmingen. INFORMATIE GEMEENTE BERGEN (L) Algemeen De gemeente Bergen ligt in een prachtige groene omgeving in het uiterste puntje van Noord-Limburg, tussen de Maas en de Nederlands-Duitse grens.

 

In het noorden grenst Bergen aan de gemeente Gennep en in het zuiden aan de gemeente Arcen en Velden. De gemeente Bergen heeft een oppervlakte van bijna 11.000 ha en telt ruim 13.510 inwoners, verdeeld over de woonkernen Afferden, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Het totaal aantal woningen in deze gemeente bedraagt 5.334. De volgende gegevens zijn gebaseerd op de cijfers d.d. 1 januari 2008. Inwoners per dorp: - Afferden: 2.222 - Nieuw Bergen, Bergen en Aijen: 5.383 - Siebengewald: 2.201 - Well: 2.484 - Wellerlooi: 1.220 Werkgelegenheid De gemeente Bergen bezit een 30 ha groot industrieterrein “De Flammert” waar zich ongeveer 40 bedrijven hebben gevestigd, actief in onder meer de sectoren metaal, kunststof, industriële producten, voedingsmiddelen en transport. Daarnaast heeft Bergen samen met Gennep het industrieschap “De Grens” gevormd. Dit industrieschap zorgt voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein “De Grens”. Dit terrein ligt direct aan de Rijksweg A77 bij de grensovergang Gennep-Goch. Een gunstige ligging dus, bij een knooppunt van internationaal goederenvervoer tussen Randstad / Europoort en het Ruhrgebied / Zuid-Duitsland. Veel inwoners van de gemeente Bergen vinden werkgelegenheid bij bedrijven op de twee industrieterreinen, maar ook buiten de gemeente, zoals o.a. in Boxmeer, Cuijk, Gennep, Nijmegen, Venlo, Venray en plaatsen in Duitsland. Natuur, recreatie en cultuur Bergen beschikt over het prachtige en uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park “De Maasduinen” en grote waterplassen, zoals het Leukermeer, waardoor het toerisme de laatste jaren flink is toegenomen. Ook cultuur-historisch is er in de gemeente Bergen het één en ander te zien.

 

Openbaar vervoer en verkeer Het openbaar vervoer vindt hoofdzakelijk plaats per bus. Via de Rijksweg zijn steden als Venlo en Nijmegen goed bereikbaar per bus. Het dichtstbijzijnde NS-station vindt u in Boxmeer of Venray. De A77 en A73 liggen op korte afstand, van waaruit u verbinding vindt met de rest van Nederland en Duitsland. In Well vormt sinds 1980 de Koninginnebrug een belangrijke schakel voor het verkeer met Wanssum, Venray en andere Limburgse en Noord-Brabantse plaatsen ten westen van de Maas. In Bergen en Afferden kunt u met een veerpont de Maas oversteken, respectievelijk naar Vierlingsbeek en Sambeek. Het vliegveld “Airport Weeze” vindt u net over de grens bij Weeze, nabij Goch, te bereiken in ca. 20 autominuten. Vele Europese bestemmingen worden vanaf hier aangevlogen. Scholen In de gemeente Bergen zijn verschillende basisscholen te vinden. Scholen met betrekking tot het voortgezet onderwijs zijn te vinden in Gennep (VMBO, HAVO) en Boxmeer (VMBO, HAVO, VWO). Boxmeer is gemakkelijk te bereiken via de pont. In Nijmegen en Venlo zijn praktisch alle opleidingsmogelijkheden te vinden, zoals de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Gezondheidszorg Er zijn in de gemeente Bergen meerdere huisartsenpraktijken en er is een apotheek in Nieuw Bergen. Verder zijn er diverse tandartsen, fysiotherapeuten e.d. gevestigd. De dichtstbijzijnde ziekenhuizen vindt u in Boxmeer, Venray, Venlo en Nijmegen. Uiteraard ontbreken ook een dierenarts en dierenpension niet. Winkelvoorziening Nieuw Bergen heeft een ruim aanbod aan winkels. Alle noodzakelijke winkels zijn voorhanden. In de andere dorpen, met uitzondering van Aijen, zijn eveneens winkels aanwezig. Sport en ontspanning Nieuw Bergen beschikt over een overdekt zwembad, een sporthal en een sportschool. Tevens zijn er diverse sportparken en sportterreinen. In Well ligt een jachthaven nabij het Leukermeer, Afferden beschikt over een 18 holes golfbaan “Bleijenbeek”. De gemeente beschikt over verschillende leuke eetgelegenheden.

 

Verkopende partij: Twan Poels Makelaardij

Kenmerken

 • Project
  4 bouwkavels - Bergsche Bos
 • Koopprijs
  € 99.000,-
 • Aantal
  4 bouwkavels
 • Type aanbod
  Vrije bouwkavel
 • Kaveloppervlak
  515 tot 521 m2

Voorzieningen

 • Binnen 1-2 km
  Basisschool, Voortgezet onderwijs, Zwembad, Fitness-/ Sportcomplex, Apotheek, Huisarts, Supermarkt, Winkelcentrum, Diverse winkels, Kinderopvang, Restaurant / Cafetaria, Trein, Busstation

Woningtypen

4 bouwkavels Bergsche bos 5-8
4 bouwnummers
Vrije bouwkavel
€ 99.000,- tot € 99.000,-
Bekijk details+