De charme van de Wolfsberg - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws De charme van de Wolfsberg!

De charme van de Wolfsberg!

Actueel

Jongen Projectontwikkeling heeft een prachtige wijk ontwikkeld in het Midden-Limburgse Merum. De huizen op de vrije bouwkavels voldoen aan de persoonlijke wensen van de bewoners. Een smaakvolle nieuwe buurt in de wijk de Wolfsberg, vlakbij de oude kern. Wie zich hier vestigt voelt zich bevoorrecht: genieten van het groen en van de Maasplassen, en op fietsafstand van de Roermondse binnenstad. En dat is precies de charme waar Helma (54) en Dennis (55) Klop voor vielen tijdens hun zoektocht naar een bouwkavel. Hun vorige huis was weliswaar een stuk ruimer, maar voldeed toch niet helemaal aan hun wensen. Helma: “We wilden er graag op uit, fietsen in de omgeving. Maar met mooi weer stonden we vaak in onze voortuin te werken. We besloten een levensloopbestendige woning te bouwen met een kleinere tuin. Deze vrije bouwkavel van Jongen Projectontwikkeling sprak ons meteen aan.“

Dennis & Helma Klop-3.jpg

Bouwen is vertrouwen

Voor Dennis en Helma is het de tweede keer dat ze een huis bouwden. Dennis: ”Bouwen is vertrouwen. De vorige keer was het zo goed bevallen, dat we met dezelfde aannemer en architect in zee gingen. Onze woning is gelijkvloers, maar de welstandcommissie vond aanvankelijk dat het lage schuine dak niet in de omgeving paste. Toch hielden we voet bij stuk: wij wilden een levensloopbestendige woning, dus ook gelijkvloers wonen. Na meerdere aanpassingen werd de omgevingsvergunning gelukkig verleend.”

 

Er waren ook tegenvallers. Dennis: “De kleigrond vergde grondverbetering. Iets waar we vooraf geen rekening mee hadden gehouden. We moesten bijna 500 kuub zand afvoeren! Dat was een financiële tegenvaller. Door de vertraging kon de eerste steen pas weken later gelegd worden.”

Flexibel

Intussen groeide de huizenmarkt dermate, dat de levertijden voor bouwmaterialen opliep. “Het betonnen dek werd veel te laat geleverd. Wat dit voor ons betekende? Een tijdelijke bouwstop. Ook hadden we te maken met een hele natte winter, waardoor onze buitenmuren niet konden worden gestuct. Onze planning om in maart 2018 klaar te zijn werd niet gehaald. We zijn pas een paar weken geleden, in juni, verhuisd.”  

 

“Wees flexibel in de tijdsplanning”, geeft Dennis ons mee als tip. “Houdt er rekening mee dat het zomaar een paar maanden langer kan duren. Dat heeft onder meer gevolgen voor de dubbele woonlasten.” Dennis spreekt niet alleen uit privé-ervaring. In zijn Roermondse hypotheekadvieskantoor Geld & Woning adviseert hij klanten geregeld om bedacht te zijn op tegenvallers. Het is belangrijk dat mensen hun financiële zaken goed geregeld hebben.

Gasloos wonen

Dennis en Helma kiezen voor gasloos wonen. Hun beweegreden is dat ze op het gebied van energievoorziening onafhankelijk willen zijn van de overheid. “Een warmte-luchtpomp wint warmte uit de lucht en op het dak liggen 16 zonnepanelen. Dat bevalt ons prima en op termijn willen we energieneutraal wonen. Een palletkachel in de woonkamer geeft daarnaast nog een behaaglijke stralingswarmte af om zo nodig de gevoelstemperatuur te verhogen.”

 

Ondanks het vermoeiende bouwproces zijn Dennis en Helma van mening dat er niks mooier is dan je eigen woning te ontwerpen en te bouwen. “Onze familie vindt het een echt ‘Dennis en Helma huis’. We zijn dagelijks op de bouw geweest en hebben daardoor ook op detail kunnen bijsturen. Het is geworden zoals we dat voor ogen hadden: een ruime, warme woning.”

 

Helma lacht: “Het is een overzichtelijk huis in een mooie groene wijk én we hebben meer tijd om leuke dingen te doen. Dus niet meer teveel werk in de tuin, maar lekker met de fiets erop uit.”

+