De sloop van Disco-Dancing Geelen in Haelen is begonnen! - Jongen Projectontwikkeling
HomeOver onsNieuws De sloop van Disco-Dancing Geelen in Haelen is begonnen!

De sloop van Disco-Dancing Geelen in Haelen is begonnen!

Actueel

Discotheek Geelen in Haelen was ooit dé uitgaansgelegenheid in Haelen en omgeving. Velen hebben hier nog leuke jeugdherinneringen aan. Toch is het moment gekomen om deze oude discotheek te slopen. Maandag 7 januari  waren omwonenden, passanten en andere genodigden getuige van de eerste sloophandeling. Wethouder Arno Walraven verrichtte samen met de directie van Herontwikkeling Haelen-Horn BV officieel de eerste sloophandeling. De sloop van de discotheek zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat voor kwalitatieve nieuwbouw.

20190107_15_Mark Richter_LR_Mark Richter_WonenZuid9442.jpg

Herontwikkeling Haelen-Horn BV is een samenwerking tussen Stichting Wonen Zuid gevestigd te Roermond en Jongen Projectontwikkeling gevestigd te Maastricht-Airport.

 

Voor de regio was het weliswaar ooit een belangrijke plek, tegenwoordig is er nog maar weinig over van die glansrijke geschiedenis. Het pand staat er al een tijdje vervallen bij en dus moet het worden gesloopt. De insteek is om op de ontstane bouwgrond patiowoningen in een hofjesstructuur te realiseren. Een passende invulling, die recht doet aan de kwalitatieve en stedenbouwkundige wens, maar ook voldoet aan de wensen van omwonenden. Zoals meer privacy en minder verlies van uitzicht.

 

 

 

 

 

 

20190107_15_Mark Richter_LR_Mark Richter_WonenZuid0202.jpg

Nieuwbouwwoningen

Nultredenwoningen kunnen goed worden ingepast in de omgeving en passen bovendien goed in de woningbehoeften, zoals deze blijken uit het recent uitgevoerde woonwensenonderzoek.  De nieuwbouwplannen zullen worden besproken met de direct omwonenden en worden gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden. De uitnodiging daarvoor volgt spoedig.

 

Bron: Lees hier het hele verhaal en interview op L1, Quote:

"Ik heb hier mijn vrouw leren kennen. Dus dat is wel heel bijzonder. En ik heb er nog altijd geen spijt van", zegt wethouder Arno Walraven van gemeente Leudal. Of lees het artikel bij Wonen Zuid.

+