Genomineerd tot 'Beste bibliotheek van Nederland' Bibliotheek Ligne van De Domijnen. - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Genomineerd tot 'Beste bibliotheek van Nederland' Bibliotheek Ligne van De Domijnen.

Genomineerd tot 'Beste bibliotheek van Nederland' Bibliotheek Ligne van De Domijnen.

Actueel

De bibiliotheek van De Domijnen in Ligne in Sittard is samen met vijf andere bibliotheken in het land genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland’.

2454.jpg

De shortlist met de gegadigden voor de NBD Biblion Award is door branchevereniging NBD Biblion in samenwerking met het Bibliotheekblad bekend gemaakt.

 

De nieuwe bibliotheek van De Domijnen in Ligne is ontwikkeld naar de nieuwste ideeën en wordt samen met de hogeschoolbibliotheek van Zuyd Hogeschool geëxploiteerd.

 

Behalve de bibliotheek in Ligne werden de bibliotheken van Barendrecht, Purmerend, Veendam, Zwolle en de Bijlmerbibliotheek in Amsterdam genomineerd. De zes bibliotheken werden gekozen door een deskundige vakjury. En in de komende maanden zullen deze bibliotheken met name worden beoordeeld op de criteria van de bibliotheekwet en de lokale verankering en netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt op 20 maart 2018 bekendgemaakt. Tot die tijd worden de genomineerde bibliotheken aan een ‘mystery visit’ onderworpen.

 

Bibliotheek Ligne werd opgezet als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, tijdschriften en kranten lezen, verhalen vertellen, debat voeren, laaggeletterdheid bestrijden, lezen bij kinderen bevorderen, etcetera. Er zijn afdelingen kinderboeken, jeugdboeken en fictie en non-fictie voor volwassenen. Ook is er een breed aanbod studieboeken van Zuyd Hogeschool. In de komende maanden worden ook de andere bibliotheken van De Domijnen in Echt-Susteren, Beek, Stein en Schinnen volgens een nieuw bibliotheekconcept ingericht.

 

Of de bibliotheek in Ligne als beste uit de bus is gekomen wordt bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres dat op 20 maart 2018 in Den Helder wordt gehouden. Naast een prijs van de vakjury zal er dit jaar ook weer een publieksprijs zijn waarvoor alle leden van de bibliotheek met ingang van het nieuwe jaar hun stem kunnen uitbrengen.

 

Wilt u zelf een kijkje nemen in de genomineerde bibliotheek in Ligne dan kan dat van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur, op donderdagavond tot 20:00 uur, op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur en op de koopzondagen in Sittard van 12:00 tot 17:00 uur. Adres: Ligne 2, 6131 MT Sittard-Geleen.

 

Bron: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Projecten

Alle projecten
+