Nieuwe parel voor Stein! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Nieuwe parel voor Stein!

Nieuwe parel voor Stein!

Actueel

Afgelopen vrijdag 2 maart is het nieuwe ibis budget hotel in Stein officieel geopend. Het hotel is onderdeel van de nieuwe ontwikkeling van Poort van Stein bv en telt 93 kamers en bevindt zich op een zeer centrale locatie voor bezoekers aan de snelwegen A2 en A76, ten noorden van het Steinerbos. Maastricht Aachen Airport ligt op circa 8 minuten rijafstand.

 

De openingshandeling werd verricht door wethouder Danny Hendrix, Danielle Jongenburger (hotelmanager) en Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling). Dit alles onder toeziend oog van burgemeester Marion Leurs – Mordang, wethouder Gina van Mulken, wethouder Natascha Wingelaar en alle genodigden.

7909.jpg
Burgemeester Marion Leurs – Mordag aan het woord.

“De opening van ibis budget Stein Maastricht vormt de eerste mijlpaal in de ontwikkeling en realisatie van het Leisure deel van “Poort van Stein”, maar ook in de doorontwikkeling van het hele gebied.

 

Want deze gebiedsontwikkeling biedt volop kansen. Kansen voor ondernemers, inwoners en recreanten, maar óók voor natuur en cultuurhistorie. En daarmee krijgt deze locatie de erkenning die het verdient.” aldus burgemeester Marion Leurs -Mordang.

Poort van Stein

Poort van Stein bestaande uit Jongen Projectontwikkeling en Green Development BV omvat de herstructurering van het voormalige Superconfex terrein. Het plan omvat 3 ontwikkelzones: het Leisureplein, een Bedrijvenzone en de Parkzone, deze laatste is de nog ontbrekende schakel tussen de diverse groenstructuren in de gemeente.

 

Deze locatie was ooit het voormalige terrein van de Superconfex. Een bedrijf dat jaren geleden grote bekendheid genoot en een grote aantrekkingskracht had tot ver buiten de regio. Superconfex is de naam die tot op heden voor velen verbonden is aan deze locatie. Dit terrein - en het gebied eromheen – ondergaat een eigentijdse metamorfose en ontwikkelt zich tot een representatieve entree van de gemeente Stein. Zoals de naam al aangeeft: ‘De Poort van Stein’.

 

Ontwikkeling

“Onder andere zal de ontwikkeling van een servicebioscoop snel volgen.” aldus Carlo Külter van Jongen Projectontwikkeling. Hiertoe heeft de Poort van Stein een overeenkomst gesloten met Arcaplex uit Zoetermeer. Verder zullen om de eerder genoemde vrijetijdsbesteding te optimaliseren een 2 tal horeca- voorzieningen gerealiseerd gaan worden.

Voor de aanleg van de Parkzone zal op korte termijn de aanbesteding gestart worden, waarna gestart zal worden met de realisatie. De bedrijfszone zal conform het vigerende bestemmingsplan worden ingevuld.

 

Duurzaam

Naast dit schitterende hotel ligt het voormalig hoofdkantoor van Superconfex, welke over een niet al te lange termijn aan de wensen van deze tijd zal worden aangepast, hiertoe speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het Groene Net bekijkt momenteel deze propositie samen met de ontwikkelaar en de gemeente Stein. 

 

“ibis budget Stein Maastricht draagt bij aan een duurzaam plan op basis van de pijlers Leisure, bedrijvigheid en groen waar het hotel een eerste belangrijke ontwikkeling in is,” zegt Bas Robberts, teamleider Ruimte van Gemeente Stein.

Foto 2.jpg
Van links naar rechts; wethouder Gina van Mulken, wethouder Danny Hendrix, wethouder Natascha Wingelaar, burgemeester Marion Leurs-Mordang, Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling), Danielle Jongenburger (hotelmanager)
Foto 3.jpg
Wethouder Danny Hendrix, Danielle Jongenburger (hotelmanager) en Carlo Külter (directeur Jongen Projectontwikkeling)
+