Politiek bouwt mee aan MorgenWonen in Molenbeek Sittard-Geleen! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Politiek bouwt mee aan MorgenWonen in Molenbeek Sittard-Geleen!

Politiek bouwt mee aan MorgenWonen in Molenbeek Sittard-Geleen!

Actueel

Gisteren is in het bijzijn van genodigden en betrokken partijen officieel stil gestaan bij de realisatie van 20 MorgenWonen woningen in de wijk Molenbeek in Sittard – Geleen. Wethouder Ruud Guyt heeft symbolisch als kraanmachinist deelgenomen aan het bouwproces.

De woningen zijn gebaseerd op een nieuwe gedachte, waarbij de woningen verregaand geprefabriceerd zijn. Daardoor is de woning in 1 dag vanaf de fundering wind- en waterdicht, inclusief badkamer, toilet, installatiekast etc. In enkele dagen wordt de woning daarna afgebouwd. Door de hoge mate van industrialisatie is er sprake van een uitzonderlijke kwaliteit, zowel in de afwerking van de verschillende onderdelen als in de prestaties, die de woning kan leveren. De woning is bijzonder compleet afgewerkt, waardoor bewoners direct een woning kunnen betrekken, die van alle gemakken en comfort is voorzien. Vloerbekleding en een volledige keuken zijn aangebracht, wanden zijn afgewerkt, trapkasten zijn geschilderd. Hoogwaardig hang- en sluitwerk en een luxe afwerking in de sanitaire ruimten tillen de woning naar een bovengemiddeld niveau. De woning is energienota nul en volledig demontabel met een uitzonderlijk lage CO2 voetprint.

 

Er is door diverse bedrijven binnen VolkerWessels hard gewerkt aan deze nieuwe standaard binnen de bouwwereld. Daardoor is dit nieuwe concept voor meer dan 75% een VolkerWessels product.

 

+