Sleuteloverdracht Ligne Sittard! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Sleuteloverdracht Ligne Sittard!

Sleuteloverdracht Ligne Sittard!

Actueel

Bouwontwikkeling Jongen (Volker Wessels) heeft vandaag de sleutels van het onderwijs- en culturele deel van Ligne overgedragen aan Zuyd Hogeschool en de gemeente Sittard-Geleen. De komende maanden wordt het gebouw verder ingericht en klaar gemaakt voor de ingebruikname in september. Informatie over het gehele plan vind u op Ligne Sittard.

 

De sleuteloverdracht markeert het samenkomen van de onderwijs- en culturele functies in hartje Sittard. Wethouder Noël Lebens: “Ligne levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Sittard tot regionaal stedelijk centrum. Hiermee krijgt het historische centrum van Sittard een impuls van formaat.”

 

Vanaf september 2016 zullen zo’n 400 werknemers en ruim 3.500 studenten van Zuyd Hogeschool, en ca. 6.500 abonnementhouders van de bibliotheek hun weg vinden naar deze nieuwe ontmoetingsplek. Ook het museum en het filmhuis kunnen dan hun vaste en nieuwe bezoekers verwelkomen in een extra expositieruimte van ruim 800m² en de twee nieuwe filmzalen met respectievelijk 60 en 90 stoelen.

 

“Ligne levert voor ons veel meerwaarde op”, zegt Olaf van Nugteren, lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. “Vooral door de unieke samenwerking met de bibliotheek, het filmhuis en het museum. Het is een plek waar studenten, docenten, lectoren, burgers en bedrijven elkaar nog makkelijker kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen. Midden in de stad, in een nieuwe en inspirerende omgeving. Onze medewerkers en studenten kunnen niet wachten tot het onderwijs in Ligne écht begint.”

De sleuteloverdracht is volgens Carlo Külter, directeur van Bouwontwikkeling Jongen, een belangrijke mijlpaal in het sinds november 2013 in aanbouw zijnde project: “Nu zijn we nog maar een stap verwijderd van de daadwerkelijke ingebruikname van dit voor Nederland unieke concept, waar educatie, zorg, wonen, retail en cultuur nauw met elkaar verweven zijn”.

 

Terwijl binnen de inrichtingswerkzaamheden beginnen, gaat de aannemer van de openbare ruimte verder met de werkzaamheden rondom de gebouwen. Deze werkzaamheden, waaronder ook het weer zichtbaar maken van de Keutelbeek en het aanleggen van nieuwe bruggen hier overheen, duren tot de zomer van volgend jaar. Het gebied tussen De Linde, Rijksweg Noord, Steenweg en Schootsvelden wordt eind augustus opengesteld voor het publiek.

 

Op de foto (MCM Productions): Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen (l) overhandigt de sleutel van Ligne aan (v.l.n.r.) Olaf van Nugteren van Zuyd Hogeschool en de wethouders Ruud Guyt en Noël Lebens van de gemeente Sittard-Geleen.

+