Spectaculaire hijsklus bij Maankwartier - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Spectaculaire hijsklus bij Maankwartier

Spectaculaire hijsklus bij Maankwartier

Actueel

Om het Maanplein te verfraaien komen woensdag 15 februari vijf volwassen bomen in Heerlen aan. Ieder exemplaar weegt 6 ton. Het planten van de Sophora Japonica’s (ook wel honingbomen genoemd) belooft een spectaculaire klus te worden.

 

Ze moeten ieder door een kraan over het deels al gereedgekomen nieuwe stationskwartier van Heerlen worden getild. Het hijswerk doet een 650 ton wegende kraan, een van de grootste in zijn soort in Europa. Op 15 februari is de Spoorsingel vanwege deze werkzaamheden de hele dag afgesloten, tussen de rotondes aan de Looierstraat en de Kempkensweg.

 

De parkeergarage van het Maankwartier blijft open. Appartementen en bedrijven zijn bereikbaar. De voorbereidingen beginnen al vroeg in de morgen, om 5 uur. Tussen 8.30 en 17 uur hijst de kraan de bomen naar hun plek. Als dat werk achter de rug is, duurt het nog vier uur om de kraan af te bouwen. Alleen een sterke wind kan de werkzaamheden stoppen. Bij een windkracht van 5 Beaufort verschuift de hele operatie een week, naar 22 februari.

 

Door: Josette Mulders

Bron: De Limburger

Foto Bas Quaedvlieg

+