Startsein voor bouw 24 woningen Achter den Winkel - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Startsein voor bouw 24 woningen Achter den Winkel

Startsein voor bouw 24 woningen Achter den Winkel

Actueel

Op maandag 9 mei gaven de samenwerkende partijen Bouwontwikkeling Jongen (onderdeel van VolkerWessels), HEEMwonen,  en de gemeente Landgraaf samen het officiële startsein voor de bouw van 24 gezinswoningen in Achter den Winkel. Marjo Vankan (waarnemend directeur-bestuurder HEEMwonen) en Carlo Külter (directeur Bouwontwikkeling Jongen) plaatsten samen met wethouder Marlies Dreissen van de gemeente Landgraaf, een voorgevel van één van de 24 woningen.

 

 

 

24 huurwoningen

Bouwontwikkeling Jongen ontwikkelt en bouwt in opdracht van HEEMwonen 24 gezinswoningen voor de verhuur. Het zijn woningen met een ruime achtertuin voorzien van buitenberging. Op de begane grond zijn het toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer met douche en vaste wastafel. Er komen drie woonblokken met respectievelijk 9, 10 en 5 woningen. De metselwerkgevels hebben een overzichtelijke ritmiek en de architectuur is krachtig door zijn eenvoud.De woningen worden gerealiseerd naast de reeds bestaande woningen aan de Prickenscheydt. De woningen hebben een modern uiterlijk waardoor ook aan deze zijde van Achter den Winkel een fraaie afwerking van de wijk tot stand komt. Wilt u meer informatie over dit project klik dan hier.

Uitbreidingsplannen Achter den Winkel

Jaren geleden sloopte HEEMwonen, destijds nog HESTIA groep vier hoogbouwflats op de locatie Achter den Winkel. Al in 2004 maakten Bouwontwikkeling Jongen, HEEMwonen en de gemeente Landgraaf plannen voor een groot aantal nieuwe woningen op deze locatie. Er werden drie woontorens gebouwd met appartementen voor senioren die voldoen aan de huidige wooneisen. De Dr. Calshof is gerealiseerd, een prachtig zorgcentrum dat woonruimte biedt aan de ouderen uit de regio én er kwamen prachtige koopwoningen. Met trots gaven de drie partijen op 9 mei het startsein voor de volgende uitbreiding in de buurt. Er worden 24 huurwoningen gerealiseerd voor de sociale verhuur én het koopaanbod in de wijk wordt stevig uitgebreid. Een mooie mix!

Snel bouwen

Bouwbedrijven Jongen bouwt de woningen volgens hun geheel eigen bouwconcept PlusWonen; het slimme en duurzame bouwconcept met een hoge bouwsnelheid. Door deze snelle, efficiënte manier van bouwen hebben de omwonenden van het plangebied minder overlast. Ook kan HEEMwonen de woningen betaalbaar houden voor de huurders. Iets dat HEEMwonen hoog in het vaandel heeft staan.

+