Terug naar de roots in Centro Meta Kerkrade! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Terug naar de roots in Centro Meta Kerkrade!

Terug naar de roots in Centro Meta Kerkrade!

Actueel

"We dachten meteen: we gaan ervoor!" Thijmen Sentjens (28) is weer terug in zijn ‘hometown’ Kerkrade, na een intermezzo van vijf jaar als student in Maastricht. Inmiddels zit de studie erop, ontmoette hij vriendin Fenna (23) – ook uit Kerkrade – en kwam er een hondje bij. Tijd voor wat meer ruimte dus. In Centro Meta viel alles op zijn plek. Lees hier het intervieuw met Thijmen.

Thijmen Sentjens.JPG
Thijmen Sentjens.

Nergens twijfels over

“We zijn op best veel plekken gaan kijken”, blikt Thijmen terug op hun huizenjacht. “Maar er was altijd wel iets dat tegenviel. Te klein, geen tuin, te duur. Deze gezinswoning in Centro Meta stak er echt met kop en schouders bovenuit.

 

We hadden nergens twijfels over. Alles klopte. Lekker dicht bij het centrum en toch veel ruimte, en een eigen parkeerplaats in de parkeergarage. We hebben een mooie tuin, met een berging. En ook belangrijk: de woning is heel energiezuinig, en het is nieuwbouw dus het vergt weinig onderhoud. Bovendien vonden we de prijs-kwaliteitverhouding heel gunstig. We dachten meteen: we gaan ervoor!

 

“De grootste verrassing van dit huis is toch wel de zolder”, zegt Thijmen over zijn nieuwe woning. “Ik had niet gedacht dat dat zó handig zou zijn. Ook mensen die hier op bezoek komen zijn er altijd door verbaasd. We hebben nu lekker veel opbergruimte. En dan is er óók nog plaats voor mijn dartbord.” Die zolder was een cadeautje, dat nog niet eens op het verlanglijstje stond van Thijmen en Fenna. Toch hadden ze goed nagedacht over wat ze wel en niet wilden.

In de buurt van Kerkrade.JPG

Overal in de buurt

Het leven aan de rand van het Kerkraadse centrum is een stukje rustiger dan in een Maastrichts studentenhuis. Maar er zit genoeg leven in de brouwerij, vindt Thijmen.

 

“Om ons heen woont echt een mix van bewoners. Mensen van onze leeftijd, maar ook mensen die iets ouder zijn met jonge kinderen, en senioren. Dat vinden we heel prettig. Bovendien zit je hier overal in de buurt. De supermarkt ligt om de hoek, en je loopt zo de stad in om te shoppen, wat te eten of de trein te pakken op het station.

 

“Als er iets te doen is in de stad zit je hier helemaal perfect, bijvoorbeeld met het WMC of carnaval. Kerkrade is supermooi, daar vergissen mensen zich wel eens in. Er is hier echt genoeg te doen. Je hebt GaiaZOO om de hoek, het Continium, Mondo Verde, Roda. En als ik dan tóch nog eens naar Maastricht wil, dan ben ik daar natuurlijk ook gewoon in 20 minuten.”

Interesse in dit geweldige plan?

Kijk dan op de projectwebsite voor meer informatie en laat je verassen!

+