Trots! Drie sterren Breeam-NL voor zorggebouw MIJN - Brunssum! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Trots! Drie sterren Breeam-NL voor zorggebouw MIJN - Brunssum!

Trots! Drie sterren Breeam-NL voor zorggebouw MIJN - Brunssum!

Actueel

De nieuwbouw van MIJN, centrum voor medische zorg aan de Prins Hendriklaan in Brunssum is beloond met een drie sterren Breeam-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. Directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen (VolkerWessels) kreeg het duurzaamheidscertificaat uitgereikt uit handen van Jan Kadijk van de Dutch Green Building Council (DGBC), tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2017 in de Amsterdamse RAI.

 

Breeam a.JPG

Het nieuwe multifunctionele zorggebouw is een centrum voor medische zorg in Brunssum. Het zeer duurzame gebouw, ontwikkeld door Bouwontwikkeling Jongen, heeft veel aandacht voor energieprestaties en andere duurzaamheidsthema’s zoals gezondheid en materiaalgebruik.

 

Kadijk van DGBC: ‘We zien dat binnen de zorgsector steeds meer aandacht komt voor duurzaam vastgoed. Deze topprestatie onderstreept dat. Zorggebouw MIJN is een voorbeeld voor de sector.’

 

BREEAM-NL Nieuwbouw is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken en renovaties te bepalen. BREEAM-NL Nieuwbouw kijkt naar de energieprestaties van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. De score wordt uitgedrukt in sterren, van één tot en met vijf.

 

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Bekijk hier het filmpje van dit multifunctionele duurzame gebouw!

+