Veiligheidsdag in de bouw 2017 - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Veiligheidsdag in de bouw 2017

Veiligheidsdag in de bouw 2017

Actueel

Wij werken WAVE - Wees Alert Veiligheid Eerst!

 

Vandaag zijn we de dag begonnen met het bewust stil staan bij veiligheid.

 

Één van de kernwaarden van VolkerWessels is veiligheid. We willen dat al onze medewerkers aan het einde van een werkdag veilig thuis komen. Om dit te bereiken is veilig werken van groot belang. Het herkennen en erkennen van risico’s tijdens je werk is daarbij cruciaal. Het gaat dan niet alleen over de veiligheidsrisico’s in het werk, maar ook over risico’s op het gebied van gezondheid en welzijn. Ook die dingen bepalen of je veilig thuiskomt na een werkdag.

 

Het herkennen en erkennen van zulke risico’s noemen wij risicobewust aan het werk. In 2017 is dit het centrale veiligheidsthema van VolkerWessels, gekozen door onze eigen medewerkers vanuit verschillende VolkerWessels-ondernemingen. Op deze veiligheidsdag gaan alle circa 12.000 VolkerWessels-medewerkers in Nederland met elkaar in gesprek over veiligheid en het (bewust) herkennen en erkennen van risico’s.

 

Als medewerkers zich namelijk bewust zijn van de risico’s die ze tijdens een werkdag lopen, begrijpen ze nog beter waarom bepaalde maatregelen genomen moeten worden. Deze maatregelen zullen dan ook eerder worden genomen dan wanneer iemand meekijkt of er om vraagt. Risicobewust aan het werk doe je voor je naasten, voor je collega’s maar vooral ook voor jezelf.

+