Verbouwen of verhuizen? Het antwoord werd gevonden in Schrames! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Verbouwen of verhuizen? Het antwoord werd gevonden in Schrames!

Verbouwen of verhuizen? Het antwoord werd gevonden in Schrames!

Actueel

"We wonen straks hartstikke vrij"

 

Een lastige afweging: verbouwen of verhuizen. Voor John en Lianne Eijkelberg viel de keuze uiteindelijk op nieuwbouw aan de Boskoop in Schrames. Daar hebben ze alle ruimte om hun woonwensen te realiseren. Een hele lijst, met als blikvanger de gashaard in de woonkamer.

John en Lianne wonen nu nog in een woning uit 1954. "Een fijn huis", volgens John. "Maar er zijn inmiddels toch wel een aantal zaken die we zouden willen veranderen. Bij onze nieuwbouwwoning kunnen we vanaf het begin aangeven hoe we het willen hebben. En bovendien: de nieuwe woning voldoet straks helemaal aan de nieuwste eisen wat betreft duurzaamheid, met heel goede isolatie en zonnepanelen."

 

Aan het park

 

Er is maar één minpuntje, vindt John: "In ons oude huis hebben we een tuin van 700 vierkante meter. Zoveel grond krijgen we natuurlijk niet meer. Maar onze nieuwe tuin ligt wel op het zuiden. Bovendien ligt de nieuwbouwwoning aan het park en aan de rand van de wijk, dus er is volop ruimte om te spelen voor dochter Floor (5). Voor haar is het ook fijn dat er veel kinderen in Schrames wonen."

 

Gashaard

 

John en Lianne hebben het wensenpakket voor hun nieuwe huis scherp voor ogen. John: "We willen een grote leefkeuken met een kookeiland en een mooie gashaard. De garage gaan we opdelen in een speelkamer en bijkeuken. Voor de auto komt er een carport naast het huis en in de tuin komt een grote overkapping van 11 bij 4 meter. We kiezen ook voor een ruime badkamer aan de voorzijde, met dubbele wastafels en een inloopdouche. We worden goed geadviseerd door de bouwbegeleider. En we zijn ook al bij de keukenleverancier geweest. De contouren van hoe ons nieuwe huis er straks van binnen uit komt te zien, worden al duidelijk."

 

Best spannend

 

De verkoop van de oude woning ging zeer voorspoedig. Het gezinis daardoor wel op zoek naar een huurwoning voor de overbruggingsperiode vanaf maart komend jaar. "Dus mocht iemand iets weten", zegt John. "Dan horen we het graag! Al met al is het best spannend, we laten een fijn huis achter. Maar we wonen straks hartstikke vrij met een keuken van 30m2, met een kookeiland en zicht op de tuin. We hopen Kerstmis 2017 in ons nieuwe huis te vieren. Daar hebben we nu al veel zin in!"

Wil je er zeker van zijn dat jullie droomhuis of -kavel straks niet al verkocht is? Kijk dan snel op www.schrames.nl/woningen voor de beschikbaarheid, of neem contact op met een van de makelaars.

+