Winkelcentrum Stein feestelijk geopend! - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right
HomeOver onsNieuws Winkelcentrum Stein feestelijk geopend!

Winkelcentrum Stein feestelijk geopend!

Actueel

Vrijdag 7 oktober werd het Winkelcentrum in Stein onder grote belangstelling officieel geopend. Diverse sprekers gaven hun visie op de periode tussen de brand in oktober 2009 en de feestelijke openingsdag.

 

Burgemeester Leurs-Mordang bedankte alle betrokken partijen en vroeg speciaal aandacht voor hen die de opening niet meer mee konden maken. Bijzondere aandacht was er voor Jack Neilen, de in 2014 overleden centrumplanmanager. Op een zitbank bij het winkelcentrum is een herdenkingsplaatje ter nagedachtenis van hem aangebracht.

 

Ook verantwoordelijk wethouder Hendrix toonde zich tevreden met het eindresultaat. Tegelijkertijd wees hij op fase 2 van het Centrumplan dat vanaf begin 2017 moet worden gerealiseerd en de volgende fases van de herinrichting openbare ruimte en de aanleg van het Omphaliuspark.

 

Gedeputeerde Eric Geurts, gaf aan dat de provincie graag opnieuw de helpende hand toesteekt bij de verdere ontwikkeling van het winkelhart van Stein. „Bij deze nodig ik het college uit met ons daarover aan tafel te gaan”, aldus de gedeputeerde.

 

Namens ontwikkelaar KiBo sprak bestuurder Vleugels. Hij benadrukte dat dit winkelcentrum, inclusief de woningen, het multifunctioneel centrum en de infrastructuur - goed voor een investering van 75 miljoen euro -, de juiste schaal voor de gemeente Stein heeft. Voorzitter Slotboom van de winkeliersvereniging vulde aan: “het is een prachtig centrum, maar we moeten hard aan de slag om de verliezen uit het verleden goed te maken.”

 

Voordat werd overgegaan tot officiële opening sprak Roos Smeets een gedicht uit als ode aan het nieuwe Winkelcentrum.

 

Als officiële openingshandeling knipte burgemeester Leurs-Mordang met een grote schaar een lint dat de ingang van de winkelpassage afsloot. “Het Hart van Stein klopt weer als vanouds”, volgens de burgemeester.

 

Fotobijschrift (12621): v.l.nr. de heren Vleugels en Zuthof van KiBo, burgemeester Leurs-Mordang, Voorzitter van de winkeliersvereniging Slotboom, wethouder Hendrix en gedeputeerde Eric Geurts.

Fotobijschrift (12348): Grote belangstelling voor de officiële opening van Winkelcentrum Stein

Fotobijschrift (12573): Burgemeester Leurs-Mordang verzorgt de openingshandeling van Winkelcentrum Stein

Fotobijschrift (12525): Burgemeester Leurs-Mordang bedankt Roos Smeets voor haar prachtige gedicht+