Lindenheuvel - Jongen Projectontwikkeling
HomePORTFOLIO Lindenheuvel

Lindenheuvel

Lindenheuvel Geleen

Geleen was tot de jaren 50 van de vorige eeuw een dorp zoals vele andere in Limburg op dat moment. Het was er gezellig en gemoedelijk. Onder invloed van de mijnbouw groeide Geleen in sneltreinvaart uit tot een stad. Geleen had ineens een enorme aantrekkingskracht, omdat er volop werk te krijgen was. Velen van hen vestigden zich in Lindenheuvel. Dit mijnverleden verklaart de multiculturele samenstelling van de bevolking.

Inmiddels telt de stad Geleen zo’n 43.000 inwoners. Ook Lindenheuvel bleef niet verstoken van stedelijke invloeden. Desondanks heeft de wijk nog steeds die typerende gezelligheid en de ‘ons-kent-ons’ cultuur van een dorp. Lindenheuvel herbergt het beste van twee werelden in zich.

Een echte volkswijk.

Lindenheuvel is van oudsher een echte volkswijk in Geleen met een rijke historie. Een groot gedeelte is reeds gerealiseerd voor ZOwonen zoals 21 woningen en 2 appartementencomplexen. Tegelijkertijd is het een wijk in ontwikkeling. Hoe dan ook, de invulling zal eigentijds en toekomstbestendig zijn. Met een lichte knipoog naar het verleden zodat zowel het behoud van de historie, karakteristieke elementen van de populaire dertiger jaren woning en ook modern een bijzondere mix vormen. Door meer passende bebouwing te realiseren zal tegelijkertijd de woonfunctie in de straat versterkt worden. Op deze manier sluit de Burgemeester Lemmensstraat beter aan bij rest van Lindenheuvel en wordt de straat een integraal onderdeel van de wijk. Het vizier is nadrukkelijk op de toekomst gericht, wat zich onder andere uit in een geslaagde upgrade. Dat zie je en dat voel je.

Van alle markten thuis.

Lindenheuvel is letterlijk van alle markten thuis, het biedt alles wat inwoners belangrijk vinden zoals een plein met winkels en andere voorzieningen in het hart van de wijk. Liever even naar de grote stad of naar het werk? Binnen een paar minuten ben je op de autosnelwegen A2 (Maastricht-Eindhoven) en A76 (Antwerpen-Aken). Lindenheuvel is bovendien prima bereikbaar via station Geleen-Lutterade.

 

Het is een wijk die zeer aantrekkelijk is voor jong en oud

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Geleen
 • Huur-/ koopwoningen
  Huur 21 woningen en 2 appartementencomplexen.
 • Architect
  Lanceé Architecten
 • Aannemer
  Jongen Meulen VOF
 • Samenwerkende partijen
  ZOwonen
 • Status
  Gerealiseerd en In ontwikkeling
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Gebiedsontwikkeling
  Zorgvastgoed
  Binnenstedelijk
+