Q4 - Jongen Projectontwikkeling icon-arrow-right

Q4

Maaskade te Venlo

In het nieuwe Q4 zijn heden, verleden en toekomst samengekomen tot een bruisende en spannende wijk met een kleurrijke mix van woningen, winkeltjes, horeca en cultuur. Moderne architectuur en authentieke pandjes wisselen elkaar af en geven de wijk een frisse, eigentijdse maar toch vertrouwde uitstraling. De unieke combinatie van wonen en werken, van oud en nieuw, van creativiteit en cultuur, van trend en traditie geven Q4 de levendige sfeer die zo kenmerkend is voor een echte stadswijk. De diverse doelgroepen zoals starters, studenten en gezinnen vinden ieder hun eigen plek dicht bij het centrum en aan de Maas. 

Stedelijke ontwikkeling.

Het nieuwe Q4 wordt gebouwd op de verhalen uit het verleden. In totaal zullen in het gebied tussen de Maaskade, Bolwaterstraat en Peperstraat in totaal ongeveer 140 woningen gerealiseerd worden. Er is een grote verscheidenheid aan architectuur waarbij het historische karakter op kleine onderdelen terugkomt, dit is in het reeds gerealiseerde deel goed zichtbaar. De woningen variëren in grootte, waardoor ze geschikt zijn voor diverse doelgroepen. Dit levert een aangenaam en dynamisch woonklimaat op. Buiten wat hier reeds gerealiseerd is zijn we nog volop in ontwikkeling met bouwblok 4 & 5. Ook zal er een herinrichting van de kade en lage loswal gerealiseerd gaan worden.

 

 

Op veel plekken het middeleeuwse stratenpatroon weer teruggebracht. Deze slimme ingreep ‘verenigt’ Q4 weer met de rivier en biedt hiermee het beste van beide werelden: de gezellige drukte van de binnenstad en de heerlijke rust van het water. Want eerlijk is eerlijk, wonen aan een rivier heeft toch net dat beetje extra. Net als vroeger kun je straks weer vanuit zo’n beetje elke hoek van de straat op ‘Mooder Maas’ uitkijken.

Wonen en werken!

De transformatie van Q4 is volop aan de gang: wonen, werken en vrije tijd gaan daarbij hand in hand. Nieuwe én oude woningen wisselen zich af met leuke winkeltjes, cafés en galeries en met atelierwoningen en commerciële ruimtes, waarin ondernemers aan de slag kunnen gaan. Door de  schaal en positie van deze blokken zijn de commerciële ruimtes uitermate geschikt voor kleinschalige detailhandel en horeca. Aan de Peperstraat is een poppodium gerealiseerd waarvan de gemeente Venlo opdrachtgever was.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Venlo
 • Huur-/ koopoppervlakte
  Mix van huurwoningen, koopwoningen en zorg.
 • Architect
  Echo
  Humblé
 • Aannemer
  Bouwbedrijven Jongen BV
 • Samenwerkende partijen
  Woonwenz
  Daelzicht
  Grenswerk
  Gemeente Venlo
 • Status
  Gerealiseerd en In ontwikkeling
 • Parkeergelegenheid
  Gerealiseerde ondergrondse parkeergelegenheid
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Gebiedsontwikkeling
  Commercieel Vastgoed
  Binnenstedelijk
+